Arata Kangatari

 
Abans que el 2013 acabés em vaig mirar en menys de dos dies un anime d'aquest mateix any titulat Arata Kangatari. Quan es va estrenar recordo el que vaig començar però el primer capítol no em va convèncer gens. Ara, l'altre dia vaig saber que l'autora era la Yuu Watase i vaig decidir donar-li una altra oportunitat. Si sóc sincera, em va cridar l'atenció pel fet que és un shonen i la Watase-san és una autora shojo molt consagrada. A veure com li haurà anat el canvi!

Aquí teniu les meves impressions!


Argument
Arata Kangatari ens presenta la història del jove estudiant de secundària Arata Hinohara qui pateix de bulling a l'Institut. L'Arata és un noi deprimit perquè és incapaç de fer amics de debò i no se sent capaç de confiar en ningú. El protagonista està realment desesperat, deprimit i turmentat.

D'altra banda, l'altre personatge principal és un altre Arata, un noi que viu en un món llunyà i exòtic i que s'ha de convertir en la nova Princesa.

Aquesta situació es dóna ja que la Princesa ha de ser canviada, però el clan de l'Arata no disposa de cap noia i acaben enviant l'Arata. Al mig de la cerimònia de traspàs de poder, l'antiga princesa és  assassinada pels seus guardians: els Sho.

L'Arata escapa i cerca refugi a un bosc misteriós on, aleshores, per mitjà d'una màgia desconeguda els dos Aratas de mons diferents canvien el seu lloc. L'Arata que està cercat per assassinat viu ara al món real i ha de fer front als matons de l'Institut, mentre que l'Arata Hinohara ha d'aconseguir escapar dels Sho que el persegueixen. L'Arata a aquest nou món es converteix també en un Sho quan l'espasa de la llum, la Hayagami Tsukuyo el tria i li dóna el seu poder. Ara, l'Arata com a Sho ha d'aconseguir derrotar-los o sotmetre els altres per retornar la pau a aquell món. 

Opinió personal

Punts a favor
  • Com sempre amb la Yuu Watase, el disseny dels personatges és impressionant i conjugat perfectament amb els elements màgics de la història, cosa que el fa més versemblant.
  • Presentació en plans superposats de dos mons diferents. A Arata Kangatari la Yuu Watase ens planteja una altra vegada una història molt semblant a Fushigi Yugi: personatge amb problemes de diferent tipus que cerca fugir del seu entorn i entra a un nou món. El guió és molt original i diferent, fresc i dinàmic tot i seguir un dels esquemes habituals de l'autora que una vegada més s'ha superat. 
  •  Personalment sempre penso que un bon anime ha de tenir un opening i ending que estigui en consonància amb la temàtica de l'anime i que et faci entrar dins el seu món, cosa que Arata Kangatari acompleix perfectament.

 
Punts en contra
  • De sobte se'ns presenta el final de l'anime, de manera molt precipitada i, per acabar-ho de fotre, infidel al manga. No he cercat el motiu pel qual una història tan ben plantejada i amb tants personatges que poden donar joc ha estat adaptada només amb 12 capítols. Potser seria més adient dir d'11 capítols perquè el 12 és inventat i ens expliquen fets que no tenen lloc al manga. 
  • Molt poca atenció a l'Arata que va ser enviat al Japó i que ha d'enfrontar-se al bulling que patia l'altre Arata. Al manga, l'autora li presta molta més atenció a l'altre Arata, cosa que no s'ha reflectit a l'adaptació en anime on quasi no el veiem en pantalla.  
  • Que no ens enganin, és un Shojo. No és pas dolent que sigui un shojo tot i estar classificat com a shonen però té una sèrie d'ingredients que fan que, de ben segur, aquest anime arribarà més a les noies que als nois: un romanç molt marcat des del principi i el disseny dels personatges és encara molt típic de shojo i a més, conserva clarament  l'estil Bishonen, a personatges com el Yorunami Sho:

Veredicte

8/10

No puc posar una mala puntuació a una història de la Yuu Watase que, una vegada més, s'ha superat. Arata Kangatari és un bon anime que et transporta a un món llunyà i exòtic amb grans enemics per derrotar. Recomano veure'l tot i el final sobtat i les diferències amb el manga. 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada