Death Note

No podia faltar una entrada sobre un dels animes més coneguts del món. I és que Death Note va marcar un abans i un després en la història de l'anime. Descobrim perquè!

Argument

El Light Yagami viu una vida tranquil·la com a estudiant quan un horabaixa a l'Institut es troba un quadern sobrenatural anomenat Death Note. Darrere d'aquest quadern hi havia instruccions sobre el seu ús, on deia que si s'escrivia el nom d'una persona i es visualitzava mentalment el rostre d'aquesta, moriria de la forma descrita o bé d'un atac de cor. El Light desconfiava de l'autenticitat del quadern, però després de provar-ho en dues ocasions, s'adona que el seu poder era real. 

Després de cinc dies, rep la visita del veritable amo de la Death Note, un shinigami anomenat Ryuk, que li explica que havia deixat caure la Death Note a la Terra perquè estava avorrit, i al seu torn en Light li explica que el seu objectiu és matar a tots els criminals, per tal de netejar el món de la maldat i convertir-se en el déu del nou món

Més tard, el nombre inexplicable de morts de criminals crida l'atenció de l'FBI i la d'un famós detectiu privat conegut com a L. L'L dedueix ràpidament que l'assassí en sèrie anomenat pel públic com Kira es troba al Japó. Aleshores, s'adona que en Kira pot matar a les persones sense necessitat de ser al lloc del crim. El Light descobreix que l'L serà un dels seus majors rivals, i es produirà un joc psicològic entre els dos.

Opinió personal

Death Note és un dels animes que ha suscitat més debat i opinions diverses, tant per defensors del Light com de l'L. A mi personalment em va agradar molt aquest Shonen i em va agradar justament per la forta càrrega psicològica que té i la lluita constant entre els dos protagonistes principals, una lluita a un nivell intel·lectual que ha de preveure tots els moviments de l'altre i sobreposar-se a les dificultats per petites que siguin les opcions.

Per a mi és un gran anime per això mateix i perquè, a més, ens fa reflexionar sobre temes molt importants com el crim, la pena de mort, la justícia o la voluntat divina, cosa que no acostumem a veure en altres animes del gènere. I és que, sent sincera, no recordo haver vist cap altre anime que s'acosti a Death Note en aquest nivell de complexitat psicològica.

Perquè, qui després de veure Death Note no ha pensat si el Kira anava per bon camí o no? Qui no ha pensat mai "si jo hagués tingut una Death Note hauria fet el mateix que ell"? O qui no ha pensat "el Kira era un prepotent en creure's un Déu i tenir el dret de jutjar a persones quan era ell el primer que assassinava i qui tenia més morts a la seva esquena"?  



A més d'aquest fort component psicològic, també tenim uns personatges ben construïts: el Light, l'L o la Misa, a més de tots els membres de la policia, personatges molt realistes que encaixen a la perfecció amb els shinigamis i artefactes mortals com la Death Note.

Per acabar, destacar dues coses més amb les que em quedaria: primerament l'acció i el ritme de l'anime, que avança molt ràpid d'acord amb les decisions que prenen els personatges i, d'altra banda, també destacar la música que és molt adient amb els seus tons baixos i misteriosos.

Però, com que no tot podia ser bo, també s'ha de dir que claríssimament l'anime està dividit en dues parts: la primera amb l'L com a antagonista que és on l'anime arribar al seu punt àlgid i la segona amb el Mello i el Near com a principals captors del Kira, cosa que fa que el ritme decaigui brutalment ja que aquests dos personatges no aconsegueixen estar al nivell del seu predecessor ni en intel·lecte ni en carisma.

Veredicte  

7/10

És un bon anime, un d'aquests que et fa reflexionar i menjar-te el cap sense tenir mai clar quin serà el final. Tot i això, tampoc hem de perdre el nord i hem de tenir presents que és un anime amb alts i baixos que no acaba de ser del tot perfecte.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada