Gintama

El país dels Samurais. Fa molt de temps el nostre país era conegut amb aquest nom. El cel al qual els samurais alçaven la mirada plens d'esperances, ara estan plens de les naus dels Amanto éssers que ràpidament ens envaïren i conquistaren el poder. Ara, aquests aliens arrogants caminen pels carrers de les nostres ciutats. Els samurais han perdut les seves espases, estatus i fins i tot el seu honor...
Argument

El Gintoki Sakata és un antic samurai que regenta un negoci anomenat Yorozuya, que es podria traduir com "Fem de tot". El Gin-chan és un home amb els cabells platejats (Gin és plata en japonès) i destaca per ser un gandul addicte als dolços i un fanàtic de la Shonen Jump. 

Aquest estrany personatge principal té dos assistents al seu negoci: el noi de les ulleres, el  Shipachi Shimura que aprèn del Gintoki el Bushido (camí del samurai) i l'alien Kagura-chan del Clan Yato, el més fort de tot l'univers. 

Els tres personatges viuen a Edo (l'antic nom de la capital del Japó) que abans era conegut com la terra dels samurais. Però fa 20 anys arribaren els Amanto (el kanji vol dir "gent del cel" i són talment aliens) que varen fer tractes de favor amb el Shogun i ara tenen molt de poder, destronant als samurais i fent-los innecessaris. Dins d'aquest Edo existeix un barri sense llei on els Amantos no poden fer servir la seva influència, Kabuki-cho, on es troba la Yorozuya. A les seves aventures la Yorozuya sempre troba diversos amics, especialment la força policial dels Shinsengumi, liderals per l'acosador/gorila Isao Kondo, el sàdic Sogo Okita i l'addicte a la maionesa Toshiro Hijikata. 

A més, el Gintoki comptarà sovint amb l'ajut del Katsura Kotaro, un antic amic i lider dels nacionalistes Jouishishi que cerquen tornar el poder als humans i expulsar els Amanto. L'antagonista d'aquest anime no serà un altre que el líder de la facció extremista Kihetai, Takasugi Shinsuke que té com a objectiu "acabar amb tot". 
Opinió personal
Punts a favor
  • Indubtablement, és un anime fet per fer brillar els personatges. En si l'argument no és més que fer-te riure amb paròdies i situacions absurdes i abunden els capítols conclusius. Però enganxa perquè els personatges són realment l'ànima de la història i tots ells estan com una cabra. 
  • Humor molt absurd. Si t'és igual tot i només vols  riure molt i passar una bona estona, Gintama és l'anime indicat. Els personatges són exposats a les situacions i reptes més inversemblants i, a més, trobaràs grans paròdies d'animes com Bleach, Dragon Ball, One Piece o Death Note. 
  • Gintama es caracteritza per tenir dos tipus de capítols: els conclusius on es duen a terme uns fets i les sagues: Benizakura, Yagyu, Okita Mitsuba, la crisi del Shinsengumi (per a mi va ser el millor amb diferència), Yoshiwara en flames, Red Spider o Diviner. 
  • Ambientació Japonesa: Suposo que ja sabreu a hores d'ara que aquests animes m'encanten! Gintama no n'és una excepció: les katanes, la roba tradicional, els barris tan japonesos, la taverna de l'Otose, el dojo de la família Shinpachi, la casa del Gintoki, el paraigües de la Kagura... tot és molt japonès i encaixa perfectament al costat d'aliens i naus espacials. D'aquesta manera, també destacar la presència de personatges històrics deformats fins a l' extrem: els Shinsengumis, Katsura o el propi Sakata no Gintoki. 
  • Una molt bona qualitat en l'animació. El dibuix va millorant a mesura que l'anime avança i els efectes a les batalles estan molt ben elaborats.  
  • Dones fortes. Per desgràcia, a molts animes les dones segueixen sent una figura feble i a defensar, però si estàs cansat d'aquestes dones que només ploren i criden, a Gintama podràs gaudir de dones fortes, valentes i decidides que no necessiten protecció i que poden competir d'igual a igual amb un home i superar-lo, com la Kagura, l'Otae i molt especialment la meva preferida: la Tsukuyo.  
  • Banda sonora excel·lent. No només la banda sonora, també tots els openings i endings triats a consciència per a un anime dinàmic com Gintama. Val la pena destacar el cinquè opening  Donten, interpretat per Does. 
  • Una feina digna de menció per part dels seiyus: el Tomokazu Sugita és la veu perfecta pel Gintoki i, a part, també destacar l'esforç realitzat per doblar personatges estrangers o amb accent còmic com ara la Kagura o la Catherine i, per descomptat, el Príncep Hata.
Punts en contra
  • És un anime molt llarg amb un total de 201 capítols al qual li has d'afegir dues temporades més de 51 i 12 episodis. Potser no és pas tan llarg i de ben segur que heu vist animes amb molts més capítols, però el problema que presenta Gintama és que és pesada. Gintama és aquesta classe d'anime que només pots suportar veure un o dos episodis al dia perquè embossa. 
Això comporta que "tudaràs" mesos i mesos mirant Gintama i tindràs la sensació que no estàs avançant gens. A pesar d'aquest fet, Gintama val molt la pena. Si et canses del seu ritme, no pateixis: deixa-la aparcada una temporadeta, mira altra cosa i reenganxa-la més tard. 


Veredicte

7/10


Vaig començar Gintama a les vacances d'estiu i des d'ençà ja ha passat mig any. He mirat animes molt més llargs en la meitat de temps. El problema ha estat que he deixat Gintama aparcada tres vegades, deixant-la i tornar-la a enganxar més tard. Probablement pugueu pensar que no val la pena veure un anime tan llarg i tan pesat, que no pots veure't tots els capítols de cop perquè es fa pesat. Però això no és cert: definitivament, Gintama val la pena

És un anime llarg, difícil i cansat de veure, però també a l'altra cara tenim que és un anime realment molt bo que es mereix que li doneu una oportunitat. Rialles assegurades, sagues molt èpiques i personatges que segur que t'encantaran. No es pot demanar res més.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada