Brave 10

Informació general:

Títol original: ブレイブ・テン
(Bureibu Ten)
Autor: Kairi Shimotsuki
Basat en: Manga (8+3 toms)
Gènere: Shonen. Acció, samurai i supernatural
Estudi: Studio Sakimakura i TMS Entertainment
Any: 2012
Capítols: 12


Argument

Brave 10 ens presenta la història del Saizo Kirigakure, un ninja d'Iga sense amo que es troba amb la sacerdotessa Isanami, l'única supervivent de l'incendi del temple d'Izumo que fuig dels enemics que la volen capturar. 

El Saizo ajuda la Isanami a escapar i acaben als dominis del senyor feudal Sanada Yukimura, qui està reunint 10 herois al seu servei amb la finalitat de canviar el curs de la història.

Però la Isanami amaga un secret i és que custodia la Kushimi-tama, un misteriós objecte que la posa en la mira del Masamune Date. 

Mentre la Isanami va intentant entendre els misteris de l'objecte que custodia, el Sanada Yukimura acabarà de reunir els seus herois per començar la batalla.


Opinió personal.

Punts a favor:
  • L'argument és molt simple: presentar-nos un grup de guerrers molt poderosos, anomenats "Els 10 herois" que es reneixen entorn de la figura del Sanada Yukimura, senyor d'Ueda. D'això va l'anime, ens presenten els personatges a poc a poc i quan els tenim tots té lloc la batalla final. Simple, sense complicacions i entretingut, amb personatges que ens poden fer riure i plorar a la vegada.
  • Els personatges! M'han agradat molt el Rokuro, Kamanosuke i el Sasuke. D'altres m'han desagradat més, com l'Anastacia, el Seikai o el Jimpachi i, per altra banda, m'esperava moltes més aparicions del Masamune. 
  • Una de les coses que més m'ha agradat d'aquest anime ha estat la música, l'opening és brutal!   

  • Tot i que és el típic anime de batalles -ja he dit que l'argument era ben simple-  és interessant perquè cada personatge dels 10 herois té una habilitat, caràcter i manera de lluitar diferent, representant cada un d'ells un aspecte: llum, foscor, gel, terra, raig, foc... D'altra banda tracta temes com la traïció, la confiança i la lleialtat, fent un anime molt complet per ser només 12 capítols. 
Punts en contra
  • Quan la vaig començar no m'agradava massa: el Saizo no m'acabava de convèncer com a protagonista i la Isanami em posava molt nerviosa amb els seus plors continus. De fet, per culpa de la Isanami al principi no m'agradava gens aquest anime, la trobava la típica noia ploramiques dins un univers d'homes, però per sort a partir del capítol 6 l'anime es posa molt interessant i el ritme va in crescendo fins el final. 
  • Anime anacrònic perquè, per començar dubto molt que en aquella època les armes de foc com les del Kakei haguessin arribat al Japó i, a més, els modelets de l'Anastacia estan completament fora de lloc si els situem a l'era Sengoku... Massa fanservice amb aquest personatge, per cert. 

Veredicte

7/10


Quan més avança més interessant es posa, tot i que al principi la Isanami arriba a rallar molt. És d'aquests animes que al principi es fan pesats però que els acabes amb una rialla a la cara pensant "tant de bo haguessin estat sempre així d'emocionant".

Amb ganes d'una segona temporada que ho acabi d'arrodonir. 

2 comentaris :

  1. Crec que en aquesta ocasió ignoraré aquest anime. Si dius que l'acció té molt de pes i l'argument és simple, jo que sóc poc de shonen crec que no el gaudiria gaire.
    En qualsevol cas sempre està bé conèixer animes nous.
    Gràcies per la ressenya!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh, doncs estic contenta d'haver-te ajudat! Per a mi és molt millor saber abans que una cosa no t'agradarà que perdre el temps mirant un anime sense que t'acabi de fer el pes! ;)

      Una abraçada! ;D

      Elimina