Honey & Clover

Quan encara era un nen, un dia mentre muntava en la bicicleta verda que acostumava a fer servir, vaig pensar "com de lluny puc arribar sense mirar enrere?" Em pregunto què intentava fer exactament aleshores... 

Informació general


Títol original: Hachimitsu to Kurōbā
Autor: Chika Umino
Basat en: Manga
Gènere: Josei. Slice of life, romàntic, comèdia
Estudi: J.C. Staff
Capítols: 24
Any: 2005





Argument


Els joves universitaris Yuta Takemoto, Takumi Mayama i Shinobu Morita viuen al mateix bloc d'apartaments mentre estudien a la universitat d'art a Tòquio

Un dia, un dels professors del centre, el Shuji Hanamoto, els hi presenta una nova alumna, la Hagumi Hanamoto. A partir d'aquest moment, la vida d'aquests estudiants canvia per complet.

A mesura que la trama avança van apareixent nous personatges, com l'Ayumi Yamada i les relacions entre els personatges canvia. L'amor, l'autosuperació, la vida quotidiana dels estudiants, els sentiments no correspostos, l'amistat, els conflictes emocionals... tots aquests temes se'ns van tractant per mitjà d'uns personatges entranyables i difícils d'oblidar. 




Opinió personal

A vegades et mires un anime i penses "falta molt perquè s'acabi el capítol?". En canvi, amb Honey & Clover el que penses és "com? Ja s'ha acabat? Bé, en miraré un altre encara que siguin les quatre del matí". És d'aquest tipus d'anime. Sí, d'aquests que t'enganxen tantíssim que és impossible deixar-ho per demà.

I no només és que enganxi i vulguis saber més i més, sinó que la trama és molt bona, molt més que el que pugui suggerir l'argument. Perquè d'slice of life sobre vida d'estudiants tots n'hem vist per avorrir. Honey & Clover té d'especial que ens narra la vida d'uns universitaris, per tant, és un anime molt més madur, que tracta les relacions humanes amb molta més profunditat i defugint de la superficialitat que ens presenten els shojos d'enamorament fàcil.

La història ens mostra uns personatges molt versemblants, persones que podrien existir de debò, amb sentiments molt naturals, amb molts de dubtes, amb problemes de tota mena, amb il·lusions, amb decepcions i tristeses. 

I aquests personatges són el cor de la història mateixa: el que pensen, el que fan, el que pensen, quan riuen o ploren, quan no saben cap on tirar o quan ja tenen tots els obstacles superats.

Els sentiments dels personatges van evolucionant, sense ser estàtics i canvien depenent de les respostes dels altres, de les situacions que viuen, de les seves pròpies percepcions. El millor de tot plegat és que no és només d'un personatge, sinó que és amb tots, aconseguint que la profunditat de la història sigui encara major.

Com ja he dit, la trama està molt ben conduïda, fent una història que enganxa, que et fa estar pendent Acabes estimant-los moltíssim a tots: a la petita Hagu-chan, l'Ayu i els seus sentiments, la inseguretat del Takemoto, les bogeries del Morita...
amb ganes de saber com acabarà tot, amb moltes ganes de devorar-la i on, sense adonar-te'n, acabes estimant bojament a tots els personatges.

Els temes que es tracten a aquest anime són espectaculars, des de l'amor, la sensació de pèrdua, les expectatives, la solitud, la por, els reptes, el no saber on anar ni què fer, els sentiments no corresposts, l'ambició, l'amistat, la pèrdua de persones estimades, la frustració, el no saber qui ets ni on vas, fins on pots arribar només posant les teves cames en moviment... 

Però no tot és tan reflexiu! Entre tots aquest temes hi hem d'afegir l'humor que caracteritza a Honey & Clover, un humor que es basa en la meravella que suposa viure el dia a dia amb els teus amics i gaudir junts de situacions i celebracions inesperades.

Passem a parlar de la música: una autèntica obra mestra, una altra cosa per recordar d'aquest anime. No només té una ost meravellosa, sinó que si l'ajuntes amb la història és espectacular. Pel que fa l'opening, una passada, amb una lletra i una melodia preciosa i, a més, amb una animació arriscada però molt original, entretinguda i vistosa. Dels endings podem dir el mateix, amb molt de sentiment i molt adients.

Però és que no només es limita a ost, opening i ending. Cada episodi té una cançó pròpia, amb unalletra adient per a les situacions que tenen lloc, un marc perfecte per a les reflexions dels nostres persoantges.

En definitiva, un anime que ens reflecteix la vida mateixa, el món real i persones que bé podrien existir: persones que dubten, que tenen complicacions, que no tot els hi surt com volen, però que tot i això segueixen endavant, que lluiten i que no dubten en mirar de trobar-se a si mateixes.




Veredicte 

9/10

 Simplement tinc tantes ganes de veure la segona temporada que no puc escriure més i me'n vaig a veure-la!

Quan ara petit no entenia perquè estaven fetes les rodes de la fortuna. Avui, per fi ho he entès. Les rodes de la fortuna estan fetes per poder tocar el cel amb la persona que estimes. 


1 comentari :

  1. Vaig començar l'anime i no sé perquè vaig deixar-lo gairebé sense donar-li una oportunitat. Crec que provaré amb el manga.
    Vagi bé^^.

    ResponElimina