Gintama 2011

 Informació General
Títol Original: Gintama 2011 o Gintama' 
Autor: Hideaki Sorachi
Any: 2011
Capítols: 51
Estudi: Sunrise
Preqüela: Gintama
Seqüela: Gintama Enchousen


 Argument

El Gintoki Sakata és un antic samurai que regenta un negoci anomenat Yorozuya, que es podria traduir com "Fem de tot". El Gin-chan és un home amb els cabells platejats (Gin és plata en japonès) que destaca per ser un gandul addicte als dolços i un fanàtic de la Shonen Jump

Aquest estrany personatge principal té dos assistents al seu negoci: el noi de les ulleres, el  Shipachi Shimura que aprèn del Gintoki el Bushido (camí del samurai) i l'alien Kagura-chan del Clan Yato, el més fort de tot l'univers. 

Els tres personatges viuen a Edo, que abans era conegut com la terra dels samurais. Però fa 20 anys arribaren els Amanto (el kanji vol dir "gent del cel" i són talment aliens) que varen fer tractes de favor amb el Shogun i ara tenen molt de poder, destronant als samurais i fent-los innecessaris.

Dins d'aquest Edo existeix un barri sense llei on els Amantos no poden fer servir la seva influència, Kabuki-cho, on es troba la Yorozuya. A les seves aventures la Yorozuya sempre troba diversos amics, especialment la força policial dels Shinsengumi, liderals per l'acosador/gorila Isao Kondo, el sàdic Sogo Okita i l'addicte a la maionesa Toshiro Hijikata. 

A més, el Gintoki comptarà sovint amb l'ajut del Katsura Kotaro, un antic amic i lider dels nacionalistes Jouishishi que cerquen tornar el poder als humans i expulsar els Amanto. L'antagonista d'aquest anime no serà un altre que el líder de la facció extremista Kihetai, Takasugi Shinsuke que té com a objectiu "destruir-ho tot".

Opinió personal 
Si la primera temporada de Gintama va ser prou bona, la segona és encara millor. En certa manera, Gintama és com un bon vi: quant més temps passa més bo es torna. Amb el temps, Gintama es va consolidant com una de les millors sèries d'humor absurd del moment i amb aquesta segona temporada se supera sobradament.

A diferència de la primera temporada, a Gintama 2011 abunden les sagues, abandonant a la fi els capítols conclusius que li donaven a l'anime un ritme lent i pesat. Totes les sagues són de molta qualitat: la saga dels quatre de Kabukicho, la del mico Jugem, la dels Renho o la dels Baragaki centrada en els Shinsengumi, sagues absolutament genials, amb l'estil emocionant, bones batalles i humor i un argument in crescendo propi de Gintama.

El nivell d'humor es manté o fins i tot creix: de cada vegada Gintama transgredeix més els tabus i es befa sense censura de temes que no podem trobar a altres animes.

Amb els mateixos personatges, sense incorporar-ne de nous, Gintama 2011 aprofundeix en els seus caràcters deformant-los fins a extrems insospitats.

Destacar els openings i els endings, que una altra vegada més han estat triats amb molta cura especialment per anime d'acció i batalles: Togenkyo Alien, Dilemma i Wonderland. La banda sonora continua sent la mateixa que a la primera temporada, conservant intactes els temes dels personatges i ajudant a crear l'atmosfera que, tot i que són dues temporades diferents, és el mateix anime. 

El guió que segueix l'anime -basat en el manga del mateix nom- tampoc té cap canvi substancial respecte a la temporada anterior, mantenint-se fidel a l'estil de Gintama, només que ara és molt més àgil. Gràcies a la fi dels capítols on no passava res i amb l'augment de les sagues fa que el ritme sigui més ràpid i no es faci pesat com la primera temporada.


Veredicte

 9/10


Sense cap dubte, molt millor que la primera temporada. He gaudit molt de tots els capítols que he vist i no se m'ha fet gens pesat. Sempre m'he quedat amb ganes de veure més i més sobre les esbojarrades aventures d'aquest samurai que es fa la permanent, fent que aquests 51 magnífics episodis em passessin a una gran velocitat.  
  
 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada