Rurouni Kenshin, Restauración

"Mi justicia se basa en defender. Defender a la gente. Quiero vivir junto a todos los demás en la nueva era".

Informació general
Títol original: Rurouni Kenshin: Tokuhitsu-ban (るろうに剣心 -特筆版-)
Autor: Nobuhiro Watsuki
Capítols: 10 distribuïts en 2 toms
Editorial a Espanya: Panini
Any: 2013

Argument
El Kenshin Himura arriba a la capital de Tòquio a l'any 11 de l'era Meiji. Només en arribar es trobarà amb el Yahiko Myojin que l'instarà a lluitar contra la Kaoru Kamiya a un torneig d'arts marcials organitzat pel comerciant Takeda Kanryu. Però en realitat les intencions d'aquest home de negocis són quedar-se amb la propietat del dojo Kamiya i per aconseguir el seu objectiu té al seu costat al llegendari assassí Hitokiri Battosai

Però l'autèntic Battosai es mostra com un agradable rurouni amb una cicatriu en forma de creu a la galta. 

El Kenshin es queda a Tòquio per defensar la Kaoru i el Yahiko mentre que anirà coneixent nous companys com el Sanosuke Sagara i es retrobarà amb antics enemics com el Saito Hajime, antic Capità del Shinsengumi.

Opinió personal

Rurouni Kenshin Tokuhitsu-ban, traduït com a Rurouni Kenshin Restauración es tracta d'una història alternativa a la presentada per Nobuhiro Watsuki fa 10 anys. L'autor va decidir dur endavant aquesta publicació en commemoració de l'estrena cinematogràfica del Live Action. 

Teòricament el primer tom ens narra els successos que han tingut lloc al Live Action tot i que no cal fixar-se massa per trobar moltíssimes diferències entre els dos guions. L'autor als free talk ens narra la seva visió sobre la versió cinematogràfica i els motius que l'impulsaren a seguir amb Kenshin deu anys més tard. 
 
És una història diferent i molt més reduïda, per tant hi ha coses que s'han simplificat molt respecte a la versió original, i és ben lògic perquè també són només 10 capítols. Així, personatges com la Megumi o els Oniwabanshu només sortiran de manera esporàdica. El passat del Sanosuke tampoc és desenvolupat i se'ns conta de manera molt ràpida, quasi anecdòtica. 

En canvi, el personatge del Yahiko ha estat molt més desenvolupat, posant-lo en certa manera a un nivell molt superior del que estàvem acostumats. El Yahiko aquesta vegada té un paper fonamental, arribant a ser ell mateix qui posa fi a les intencions del Kanryu després d'una lluita física i sobretot psicològica molt dura.

El disseny dels personatges també canvia, tot i que és el propi autor qui ens ho fa notar i ens ho justifica. Evidentment, després de 10 anys sense dibuixar Kenshin, l'estil de dibuix no és el mateix. En part s'agraeix perquè la història que se'ns presenta tampoc és la mateixa i no està del tot malament que es noti el pas del temps i com la història ha anat madurant. 

El guió és excel·lent, com ve sent habitual. Hi va haver dos moments especialment que vaig trobar d'especial interès i profunditat: són les reflexions del Kenshin sobre els bassals de sang i la filosofia del Saito sobre els perdedors. Aquests pensaments donen més profunditat i versemblança als personatges, sobretot al Kenshin i al Saito que són els més adults. 

També destacar que al primer tom trobem un capítol independent, un Acto 0 que ens presenta una història paral·lela amb personatges completament nous. També és prou interessant.  

  Veredicte

 9/10

Cal obrir la ment i no esperar una història fidel al manga original, ja que el propi autor és l'encarregat de recordar-nos que és una versió alternativa. No tenia massa expectatives i la veritat és que m'ha agradat aquesta manera diferent de gaudir d'una altra història sobre Kenshin.  La qualitat es manté respecte al manga original i els personatges conserven el seu carisma.

Molt recomanable, fins i tot per a les persones que encara no han tingut cap contacte amb l'univers del Kenshin.
   

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada