Rurouni Kenshin, Meiji Kenkanku Romantan

Feia molt, molt de temps que tenia ganes d'escriure sobre Kenshin, però és un anime tan bo que tenia por de no fer-li justícia amb una ressenya. 

Evidentment per ser un anime de samurais és dels que m'agraden només començar però és que Kenshin és alguna cosa més que un simple samurai que segueix el camí del Bushido amb la seva katana. Rurouni Kenshin és un anime que s'ha de veure sí o sí. Completament indispensable.


Informació General

Títol original: るろうに剣心 -明治剣客浪漫譚-  
Rurōni Kenshin. Meiji Kenkaku Romantan.
Autor: Nobuhiro Watsuki
Gènere: Samurai, acció, aventures.
Estudi: Gallop i Estudio DEEN. 
Any: 1996-1998
Episodis: 94

Argument

Any 11 de l'era Meiji. Amb la Restauració comença una nova època al Japó en la qual els samurais ja no són necessaris i existeix una llei de desarmament que impedeix portar espases. L'era dels samurais havia arribat a la seva fi. En aquest context històric ens trobem un rurouni (rodamón) que arriba a la nova capital de Tòquio portant una sakabato, una espasa amb la fulla invertida.

El Kenshin Himura es topa amb una noia molt energètica, la Kaoru Kamiya que l'acusa de ser el famós assassí del bakumatsu, el legendari Hitokiri Battosai. Per culpa d'aquest assassí que mata en nom del Kamiya Kanshin Ryu, l'escola de dojo que regenta la Kaoru, la noia ha perdut tots els seus estudiants i està disposada a fer qualsevol cosa per capturar l'assassí i retornar el bon nom al seu dojo.

Qui està al darrere d'aquest incident és un grup de lladres que pretén quedar-se amb el dojo de la Kaoru, cosa que és impedida pel veritable Hitokiri Battosai, que no és altre que el misteriós rurouni. La Kaoru, com a mostra d'agraïment, deixarà que el Kenshin es quedi al dojo durant el temps que s'estigui a la capital.

Però el Kenshin no és un samurai qualsevol, ja que he fet la promesa de no tornar a matar mai més i de defensar els seus amics amb una katana que per la posició de la seva fulla no pot matar. Amb l'ajuda de la Kaoru, el Yahiko Myojin, el cercabregues Sanosuke Sagara i la doctora Megumi Takani, el Kenshin anirà pel camí que s'ha marcat i enfrontarà tots els seus enemics amb molt de coratge i valor. 


Al seu camí trobarà antics enemics com el Hajime Saito, antic Capità del Shinsengumi i el Shishio Makoto, el successor del Kenshin que planeja sembrar el caos a Kyoto. 
 
Com mirar Ruruoni Kenshin

Abans de començar a veure Rurouni Kenshin has de tenir en compte unes quantes consideracions: o bé et pots llegir el manga abans i després mirar l'anime (recomanable) o bé, si prefereixes veure directament l'anime has de saber que:

El manga de Rurouni Kenshin està composat per tres sagues: Tokyo-Hen, Kyoto-Hen i Jinchuu-Hen, la darrera de les quals mai va ser adaptada a l'anime. Per tant, al cap i a la fi hauràs de continuar amb el manga. 

Per veure la sèrie en ordre cronològic hauràs de seguir aquestes pautes: Veure l'anime Rurouni Kenshin fins el capítol 62 i després continuar amb el manga a partir del tom 18. 

Després mira el primer OVA: Trust&Betrayal o Tsuiokuhen que us contarà fets del manga amb una animació excel·lent. No us recomanaria que miréssiu el darrer OVA titulat Seisou Hen perquè seria el desenllaç de la història i és massa dramàtic. Finalment, mireu-vos el remake Shin Kyoto Hen.

Opinió personal.

Simplement és un anime indispensable i dels millors que m'he vist. Hi ha moltes, moltíssimes raons per les quals us recomano que mireu Rurouni Kenshin.

La primera és l'argument. És una història de samurais, amb l'acció que li correspon, però també és molt madura. El protagonista no és un sàdic que només pensa en matar, és un home penedit del seu passat amb una gran càrrega de consciència per les vides que va segar i que cerca reparar els seus errors defensant els febles sense vessar una sola gota de sang. 

Els personatges estan molt ben construïts, alguns més que d'altres com el Sanosuke o el Saito. El passat dels personatges principals ens és revelat a mesura que passa l'anime i ens ajuda a entendre la seva psicologia. 

Amb aquest aspecte, és un anime que tracta les dones amb justícia. Tant la Megumi com, sobretot, la Kaoru i la Misao són dones fortes que lluiten i que guanyen batalles molt sovint sense la necessitat que els homes les defensin i les protegeixin.

És un shonen però Rurouni Kenshin tracta molts de temes, d'entre ells un sovint ignorat per aquest tipus d'animes: l'amor, posant a vegades la relació amb la Kaoru al centre de la història. 

D'altra banda és un anime ambientat en el Japó de l'era Meiji, reflectint molt bé tots els espais, tant de Toquio com de Kyoto. Els detalls estan molt treballats: els carrers, el dojo, la vestidura de tots els personatges i figurants. A més cal destacar-ne la fidelitat històrica, sense cap discrepància ni absurditat.Rurouni Kenshin és molt fidel a la història del Japó i reflecteix de manera excel·lent aquest període històric.

Pel que fa a l'acció és simplement bestial amb combats absolutament èpics, sobretot els de la saga de Kyoto-Hen. L'animació no està pas malament per ser de l'època que és, finals dels anys 90. He vist animes com Basilisk que és uns quants d'anys posterior i considero que l'animació és molt pitjor que la de Kenshin que és bastant encertada.

Tots els openings i endings són bestials, creant en la meva opinió, una banda sonora que podia ser considerada de les millors de la història de l'animació. Destacar-ne algunes com Sobakasu, 1/2, Tactics o 1/3 no Junjou na Kanjou.

Veredicte

10/10

NO TE LA POTS PERDRE

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada