Gintama Enchousen

Informació general
Títol Original: Gintama Enchousen o Gintama 2012
Autor: Hideaki Sorachi
Gènere: Shonen. Samurai, comèdia/paròdia, acció. 
Any: 2012
Capítols:13/24
Estudi: Sunrise

Argument

El Gintoki Sakata és un antic samurai que regenta un negoci anomenat Yorozuya, que es podria traduir com "Fem de tot". El Gin-chan és un home amb els cabells platejats (Gin és plata en japonès) que destaca per ser un gandul addicte als dolços i un fanàtic de la Shonen Jump

Aquest estrany personatge principal té dos assistents al seu negoci: el noi de les ulleres, el  Shipachi Shimura que aprèn del Gintoki el Bushido i l'alien Kagura-chan del Clan Yato, el més fort de tot l'univers. 

Els tres personatges viuen a Edo, que abans era conegut com la terra dels samurais. Però fa 20 anys arribaren els Amanto (el kanji vol dir "gent del cel" i són talment aliens) que varen fer tractes de favor amb el Shogun i ara tenen molt de poder, destronant als samurais i fent-los innecessaris.

Dins d'aquest Edo existeix un barri sense llei on els Amantos no poden fer servir la seva influència, Kabuki-cho, on es troba la Yorozuya. A les seves aventures la Yorozuya sempre troba diversos amics, especialment la força policial dels Shinsengumi, liderals per l'acosador/gorila Isao Kondo, el sàdic Sogo Okita i l'addicte a la maionesa Toshiro Hijikata. 

A més, el Gintoki comptarà sovint amb l'ajut del Katsura Kotaro, un antic amic i lider dels nacionalistes Jouishishi que cerquen tornar el poder als humans i expulsar els Amanto. L'antagonista d'aquest anime no serà un altre que el líder de la facció extremista Kihetai, Takasugi Shinsuke que té com a objectiu "destruir-ho tot".

Opinió personal

M'ha dut molta feina però a la fi he acabat amb els 265 capítols d'aquest gran anime. I és que Gintama és un GRAN ANIME amb majúscules.

Tot i que quan el comences sembla que no té fi, quan l'acabes et quedes amb una sensació de buid i de "en vull més" que és impossible de saciar. Tot a Gintama és molt èpic i, centrant-nos en la darrera temporada, les sagues són una peça mestra argumental.

Amb el temps es pot apreciar com l'autor ha anat millorant en la narració i ha deixat enrere aquells capítols tediosos on tenies la sensació que no passava res. Amb la segona temporada el ritme millora i amb la tercera és una droga. Vulguis o no, no et podràs desenganxar de la pantalla. I és que tot i que al principi es faci pesada val TANT la pena mirar Gintama fins el final.

Repetir altra vegada arguments com la enorme  importància dels personatges que són l'autèntic centre de la història i la qualitat de la banda sonora. La tercera temporada, en consonància amb les anteriors, compta amb openings i endings perfectes i molt ben elegits. El ritme és increïblement àgil, atrapant-te sense que te n'adonis i fent que t'acabis l'anime en un obrir i tancar d'ulls, nogensmenys es tracta de tan sols tretze episodis (o 24 si també et vols veure les reemissions dels millors episodis fins el moment).

No tinc cap queixa ni una i no me'n penedeixo gens d'haver-la vist fins el final, és més, m'hauria agradat que no s'hagués acabat mai. A veure si d'aquí a no massa temps ens regalen una nova temporada...



Veredicte

9/10


Finalment, després d'haver-la vist sencera puc dir que és una obra mestra i que, si la voleu veure, no us desanimeu pel camí! Mireu-la fins el final i veureu com realment és un d'aquests animes que poc a poc es van fent un lloc al nostre cor i que sempre ens trauran un somriure. 

Gràcies Gintama!

 


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada