Rurouni Kenshin - Shin Kyoto Hen

Per variar he tornat a estar malalta, així que he aprofitat el temps per acabar amb el darrer que em quedava per veure d'un dels meus animes preferits: Rurouni Kenshin - Shin Kyoto Hen.
Argument

Rurouni Kenshin - Shin Kyoto Hen és una OVA de dos capítols centrada en  la saga del Shishio Makoto dibuixada amb un nou estil molt més modern i amb petites modificacions a la història, teòricament tot contat des del punt de vista de la Misao

Opinió Personal
Per a mi, el principal problema d'aquest anime és que només te dos capítols. No pots resumir tota l'epicitat de la saga de  Kyoto en només dos capítols de 25 minuts. Per tant i com a conseqüència, l'acció és molt ràpida.

M'he mirat l'OVA amb la il·lusió de tornar a veure la batalla Kenshin VS. Shishio amb aquests nous colors i efectes d'animació i m'ha deixat un gust de boca amarg ja que acaba molt ràpid. Quan et mires l'anime et passes molts capítols en aquesta batalla però a l'OVA és tot el contrari.

D'altra banda, es canvia la localització de les batalles i, en moltes ocasions, també l'oponent. A Shin Kyoto Hen, és el Shishio qui derrota l'Usui -privant-nos de la meravellosa batalla Saito VS. Usui- i, per exemple, la lluita Kenshin VS. Shishio té lloc al vaixell negre. Continuat amb el llistat de canvis, aquí la Yumi no és assassinada pel Shishio, sinó que la parella mor junta quan el vaixell explota.

Es podria dir el mateix que al Live Action: és la mateixa història però no. Els canvis són molt significatius: detalls importants, localitzacions i oponents que junt conformen una OVA preciosa i digna de veure, però diferent. 

D'altra banda, evidentment, l'estil de dibuix dels personatges ha canviat. No és tant l'estil com una modernització que fa que l'animació sigui més fresca i moderna, molt més semblant als nous animes que als clàssics.

Cal recordar que Rurouni Kenshin és un anime que data de l'any 1996, per tant, el dibuix que ens ofereix no dista del d'altres animacions dels anys 90, molt diferent i distant en tècniques i recursos dels animes que podem veure avui en dia. Tot i això, també destacar que l'estil m'ha semblat força diferent a Trust & Betrayal. 

Al principi es fa difícil veure els personatges d'aquesta manera, sobretot al Kenshin amb aquests colors tan lluents. Però la veritat és que t'adaptes molt ràpidament i t'acaba agradant fins i tot més que a l'original. A part d'això, alguns personatges milloren molt amb aquest canvi, sobretot les dones: la Kaoru, la Misao i la Yumi són molt més boniques amb aquest estil, i fins i tot el Sanosuke ha sortit guanyant estèticament parlant. 

També tenim personatges com el Shishio que no ha canviat gaire, però en favor seu direm que no es pot canviar massa un home ple de benes. Qui no m'ha agradat massa ha estat el nou Saito, suposo que pel nou estil de dibuixar-li els ulls, molt més petits perdent, en gran part, l'atractiu que tenia la seva mirada. 

Per anar acabant, m'agradaria destacar que em va agradar molt el detall que la banda sonora d'aquest OVA és l'original de l'anime de Rurouni Kenshin. Pot semblar que no té massa importància, perquè aquests detalls fan que creis una connexió molt forta amb l'anime i és completament màgic tornar a veure les mateixes escenes amb la mateixa música de fons. Molt sovint, la música fa l'anime. 


Veredicte

 8/10

Recapitulant, vindria a ser la mateixa sensació que tens quan veus el Live Action: és la mateixa història però no l'és. Però tot i això, he d'admetre que és un OVA molt bo, amb una animació excelent i que és una bona oportunitat perquè, tots aquells que encara no ho heu fet, us endinseu dins el món del Kenshin. Molt recomanat!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada