Shiritsu Araiso

Després de la gran decepció que em va suposar Junjou Romantica, intento apropar-me al gènere del yaoi amb una altra perspectiva, aquesta vegada amb un OVA molt entretingut i divertit! Es tracta de Shiritsu Araiso Koutougakkou Seitokai Shikkoubo, spin off del popular Wild Adapter. Aquí teniu les meves impressions!

Informació general

Títol original: Shiritsu Araiso Koutougakkou Seitokai Shikkoubu
Consell d'Estudiants de l'Institut Privat Araiso, Comitè Executiu.
Autora: Kazuya Minekura
Basat en: Shiritsu Araiso és un spin off del manga Wild Adapter de la mateixa autora.
Gènere: Shonen Ai, slice of life, comèdia, spokon, supernatural. 
Estudi: Nippon Animation
Any: 2002
Capítols: 2


Argument

Shiritsu Araiso és un OVA de dos capítols profundament marcat per un slice of life que s'emmarca en vida a l'Institut de dos nois: el Kubota i el Tokitou. Els protagonistes formen part del Comitè Executiu del Consell d'Estudiants de l'Institut Privat Araiso i, per tant, són els encarregats de mantenir l'ordre dins l'Institut, tenint poder absolut per fer i desfer com vulguin. Gràcies a això, el Kubota i el Tokitou tenen molts admiradors, però també són odiats pels rebels de l'Institut.
la

Al primer OVA se'ns mostra com a l'Institut han organitzat un torneig d'esports obligatori, cosa que propicia que els perdonavides intentin amb trampes derrotar el Tokitou i el Kubota. Al segon capítol els membres del Consell d'Estudiants hauran de deslliurar-se d'una presència malèfica que amenaça l'Institut per aconseguir un aire condicionat.

Opinió personal

Punts a favor
  • Reconec que el primer que m'ha enamorat profundament ha estat la música: l'opening i l'ending, cantat pels mateixos protagonistes de l'OVA és perfectíssim! Cal dir que si m'he vist aquest ova ha estat perquè el meu seiyuu preferit li posa veu al Tokitou, per tant, per a mi més valor afegit. En si, el ritme de l'opening és molt animat, les imatges són molt divertides i ens presenten l'argument sense spoilers. Molt recomanable! 
  • L'argument és molt entretingut. Sembla que ha de ser el típic slice of life d'Institut, però a mi m'ha agradat molt perquè, dins allò que és típic, m'han fet riure moltíssim. La trama se'ns presenta molt divertida tota l'estona, amb situacions quotidianes però entretingudes com pugui ser un partit de bàsquet o els rumors de fantasmes típics dels instituts japonesos. A més, cal tenir en compte que la temàtica és molt diversa: tenim slice of life, spokon, romanç, sobrenatural, acció i molta comèdia... tot només en 30 minuts! 
  • Els personatges són també molt divertits i diferents. Evidentment tenim personatges cliché, com el pobre pringat del Fujiwara o el líder del Consell d'Estudiants, molt refinat i en un nivell molt superior. Però el millor és que per ser un OVA tan curt tenim molts personatges! N'hi ha d'altres que m'han fet riure molt, com la Katsuragi o el doctor travesti. Els protagonistes són personatges normals i corrents que a la seva manera es fan estimar, fidels a les seves responsabilitats i centrats en la seva feina, així com en l'altre. 
Punts en contra
  • El yaoi ha estat molt suau i innocent, on els protagonistes només coquetegen de manera molt innocent. Sent un OVA Shonen Ai m'hauria esperat com a mínim un petó apassionat. Tot i que també s'ha de dir que és una adaptació d'un spin off de només dos toms i que és probable que l'autora no hagi desenvolupat més l'amor entre els protagonistes més enllà de la història original de Wild Adapter. 
  •  L'animació m'ha semblat dolentíssima. També he de dir que només he pogut trobar l'OVA subtitulat per youtube i la qualitat era Mordor, cosa que segurament ha contribuït a que encara ho hagi vist en pitjor qualitat. Però en si, l'estil de dibuix tampoc m'ha acabat de convèncer, massa angulós pel meu gust -o potser massa acostumada als yaois actuals plens de bishonens?-
Veredicte

6,5/10 

Molt entretinguda i, per ser només dos capítols, trobo que són uns OVAS molt complets on tracten una temàtica molt diversa.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada