KurageHime

Si existís un premi nacional per posar-se malalta en el moment menys oportú i de manera estúpida crec que tindria un bon grapat de possibilitats de guanyar. Tot i que això no em serveix pas de consol, podem mirar el costat positiu: he mirat un nou anime en menys de 24h!

Informació general 

Titol original: KurageHime.
La princesa medusa.
Autor: Akiko Higashimura (manga)
Estudi: Brain's Base
Gènere: Josei. Comèdia/paròdia, romàntic, slice of life.
Any: 2010 
Capítols: 11


Cert que no ho acostumo a fer mai, però m'ha estat impossible trobar aquest anime a cap web online i per descarregar-m'ho també he tingut problemes per trobar un fansub on els enllaços no haguessin caigut. Així que, si la voleu veure, us deixo l'enllaç directament, per evitar-vos l'innecessari tragí: Descàrrega directa de KurageHime
Argument

La Tsukimi Kurashita és una noia otaku de les meduses que no fa gaire es va traslladar a viure a Tòquio, concretament a la posada tradicional Amamizukan, on comparteix sostre amb altres noies com ella: otakus, verges i sense feina. Aquest grup de noies, composat per la Chieko, la Mayaya, la Banba i la Jiji, s'autodenominen Amars (que significa monja).


Un vespre, la Tsukimi està trista i decideix anar fins la tenda de meduses a veure la Clara, una petita medusa a qui ha agafat carinyo. Però el noi de la tenda ha posat la Clara amb una altra medusa que li és verinosa!

Quan la Tsukimi s'intenta explicar, la prenen per friki i la ignoren fins que arriba a rescatar-la... el seu pitjor enemic: una noia vestida a la moda! La noia ajuda la Tsukimi a rescatar la Clara. Qui hauria pensat que una esclava de la moda podria acabar fent-se amiga d'una otaku? I si realment aquesta noia moderna no fos realment una noia?

Opinió personal.

Punts a favor
  • No està escrit tot el que he rigut amb aquest anime! I és que aquest és el seu punt fort: l'humor està present a cada moment, fins i tot a les situacions més tenses, fent que Kuragehime sigui un anime no només divertit sinó que es fa estimar per com et sap fer riure en cadascuna de les situacions que et planteja. I és que ninis solterones excèntriques i a més otakus són un bon element de sàtira i paròdia.
  • El ritme de l'anime està molt ben plantejat, sense rellenos ni allargar-ho massa, de manera que els capítols es fan molt curts i sempre tens ganes de veure'n un altre.
  • Els personatges són la clau: totes les Amars estan, si més no, boges com una cabra i dignes de tancar a un manicomi, especialment la Mayaya. Són una colla de frikis molt exagerada, que no saben enfrontar-se al món real, sense ingressos i que es queden de pedra quan topen amb algú que viu seguint la moda.
  • M'agradat com es planteja el tema amorós, sobretot el triangle amorós entre la Tsukimi, el Kuranosuke i el seu germà. I és que plantejar un triangle amorós amb una otaku de les meduses podria quedar estrany, però ho han sabut encaixar de meravella, sense que sigui gens forçat i molt ben integrat a la trama, sense dissonàncies ni estridències.  
  • Encara que sigui un anime amb l'objectiu de fer riure, m'ha agradat que es desenvolupin de manera paral·lela temes madurs com l'especulació del terreny, un món on tot ha de desaparèixer pels interessos econòmics d'uns quants, el poder dels diners, el maquiavel·lisme on tot s'hi val per aconseguir els objectius, la manipulació, el rebuig i la decepció amorosa i el sexe. 
  •  La petita medusa Clara! Mai m'hauria imaginat que una medusa podria arribar a ser tan cuca!! Kurara, tequila!


Punts en contra
  • Final molt obert -tot i que pots sobreentendre què passarà- però que t'obliga a continuar amb el manga.  
  • Pel meu gust, el final de l'anime no m'agrada massa. A més de deixar-ho massa obert, (atenció, spoiler) no m'agraden els finals d'aquest tipus: la protagonista odia la moda, no l'entén i no li interessa, però s'acaba adonant que té fusta per fer de dissenyadora de vestits de medusa. No m'agrada el fet que hagi de trair-se a si mateixa, rompre amb els ideals que havia conservat fins aleshores i que hagi de fingir ser una persona que no és per ser acceptada a un món al qual no pertany. Segurament acabarà com a fashion victim i adonant-se que havia fet malament d'estar apartada dels dictàmens que li marcava la societat. I no, aquests tipus de finals no m'agraden gens!

Veredicte

7/10

Molt divertida i entretinguda, amb un ritme ràpid i amb moltíssim humor, però amb un final massa obert i contradictori amb tot l'anime anterior. De totes maneres, el recomano a tothom que vulgui passar una bona estona sense angoixes ni preocupacions, simplement rient amb i dels personatges.

2 comentaris :

  1. Té molt bona pinta per passar l'estona, així que potser algun dia el miri.
    Vagi bé!

    ResponElimina
  2. Riuràs moltíssim, t'ho prometo! És força entretinguda i es passa molt ràpid!

    Una abraçada ;D

    ResponElimina